مقالات

مزایا و معایب تسمه پلاستیکی با تسمه فلزی

Advantages-and-disadvantages-of-plastic-belt-with-metal-belt-min

مزایا و معایب تسمه پلاستیکی با تسمه فلزی

تسمه‌ها یکی از محصولات پرکاربرد در زندگی انسان‌ هستند و دارای انواع مختلف و گوناگونی مانند فلزی، پلاستیکی، آهنی و… می‌باشند. تسمه‌های پلاستیکی، نوارهای باریکی از پلاستیک هستند که برای محکم کردن جعبه‌ها، پالت‌ها، بسته‌ها و سایر اقلام مورد استفاده قرار می‌گیرند و تسمه‌های فلزی یکی از مستحکم و قدیمی‌ترین نوع تسمه در صنعت بسته‌بندی به‌شمار می‌روند که دارای ضخامت و عرض‌های مختلف و متفاوت در بازاراند. در این مقاله قصد داریم به مزایا و معایب تسمه پلاستیکی با تسمه فلزی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تسمه فلزی

تسمه‌های فلزی از مستحکم‌ترین و قدیمی‌ترین نوع در صنعت بسته بندی هستند. این دسته از تسمه‌ها با عرض و ضخامت مختلف موجود هستند. از تسمه‌های فلزی برای بسته بندی بارهای سنگین که بیش از هر خصوصیت دیگری، استحکام و مقاومت بالایی را می‌طلبد، استفاده می‌شود.

در بارهای سنگین که نیروی کشش زیادی به تسمه‌ها وارد می‌شود، بایستی از تسمه‌ای استفاده شود که کمترین تغییر طول را در اثر این نیروی کششی داشته باشد. در ادامه قرار است به کاربردها، مزایا و معایب تسمه‌ فلزی بپردازیم.

مزایا تسمه‌های فلزی

تسمه‌های فلزی که به قدیمی‌ترین و مستحکم‌ترین نوع تسمه‌ها نیز معروف هستند، دارای ویژگی‌های منحصر به فرد و خاصی هستند که شامل موارد زیر می‌باشد:

• عدم تغییر طول در اثر نیرو کششی بالا

• دارای لبه‌های تیز

• عدم تغییر شکل به‌علت خاصیت فنری

• بسیار بادوام و مستحکم

• دارای کشش و مقاومت بسیار بالا

• قدرت بالا در مقابل شکستگی

• دارای مقاومت زیاد در برابر اشعه خورشید

• مناسب جهت استفاده با دستگاه تسمه‌کش پنوماتیک فلزی، تسمه‌کش دستی و دستگاه تسمه‌کش بدون بست

معایب تسمه‌های فلزی

همان‌طور که می‌دانید هر محصولی مزایا و معایب خاص و ویژه‌ی خودش را دارد. از این رو شما نمی‌توانید وسیله‌ای پیدا کنید که نقطه ضعف و عیبی نداشته باشد و تسمه‌ فلزی نیز از این قاعده مستثنی نیست. از معایب تسمه‌های فلزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وزن بالا

تسمه‌های فلزی در مقایسه با سایر تسمه‌ها، دارای قسمت‌های آهنی بیشتری هستند و این وزن بالا ممکن است در برخی موارد مشکل‌ساز شود و موجب افزایش نیروی مورد نیاز برای حرکت و عملکرد تسمه شود. از همین جهت وزن بالای تسمه‌های پلاستیکی یکی از نقاط ضعف این محصول به حساب می‌آید.

نویز

تسمه‌های آهنی با عبور بار و حرکت در سیستم‌های مختلف ممکن است نویز ایجاد کنند که این نویزها می‌توانند به عملکرد و کارایی سیستم تاثیر بگذارند و در برخی موارد نیاز به کنترل و تعدیل داشته باشند.

نیاز به تعویض و تعمیرات

هر چند تسمه‌های فلزی دارای عمر طولانی و مقاومت بالایی هستند، اما در صورت خرابی و صدمه‌دیدگی یا سایر مشکلات ممکن است نیاز به تعمیر یا حتی تعویض داشته باشند.

استفاده از منابع انرژی بیشتر

تسمه‌های فلزی دارای وزن و مقاومت بالایی هستند که ممکن است منجر به مصرف بیشتر منابع انرژی، در صنایعی که به بهره‌وری انرژی حساس هستند، شود.

کاربردهای تسمه فلزی

تسمه‌های فلزی در زمینه‌های مختلفی مانند لوازم خانگی، تولید واشر، لوازم جراحی و پزشکی، ساخت انواع رادیاتور، صنایع مخابرات، کابل برق و تلفن، ترانسفورماتور، در و پنجره آکاردئونی، ساخت در و پنجره، دوچرخه سازی، صنایع اتومبیل و انواع کمربند نگهدارنده مانند کمربند کپسول آتش‌نشانی کاربرد دارد و از همین جهت یکی از پرکاربردترین نوع تسمه‌ها به حساب می‌آیند.

تسمه پلاستیکی

این تسمه‌ها از مواد پلاستیکی تولید شده‌اند و از میزان کشش بالایی برخوردار هستند و از تسمه‌های پلاستیکی معمولا در زمینه بسته بندی و ایمن سازی محصولات مختلف سبک تا نیمه سنگین استفاده می‌شود. در ادامه قرار است به مزایا، معایب و کاربردهای تسمه پلاستیکی بپردازیم.

مزایای تسمه‌های پلاستیکی

تسمه‌های پلاستیکی ویژگی‌های زیادی دارند که می‌توان به مواردی مانند شفافیت بالای مواد، فراوانی و در دسترس بودن، مقرون به صرفه، دارای مقاومت شیمیایی بسیار بالا در برابر میکروارگانیزم، دارای قابلیت بازیافت، نسبت استحکام در مقابل وزن استاندارد، مانعی خوب در مقابل نم و رطوبت، بسیار مقاوم در برابر خرد شدن، دارای مقاومت کششی بالا و… اشاره کرد.

معایب تسمه‌های پلاستیکی

تسمه‌های پلاستیکی علاوه بر ویژگی‌های زیادی که دارند، دارای نقطه ضعف‌ها و معایبی نیز هستند. یکی از معایب تسمه‌های پلاستیکی استحکام آن است زیرا تسمه پلاستیکی به اندازه تسمه‌های فلزی قوی نیستند و ممکن است برای بسته بندی‌های وسایل سنگین مناسب نباشند. یکی دیگر از معایب تسمه پلاستیکی دوام آن است از این جهت که تسمه پلاستیکی به اندازه تسمه‌های فلزی بادوام نیستند و در طول زمان ممکن است فرسوده و پاره شوند.

سازگاری با محیط زیست، یکی دیگر از معایب تسمه‌های پلاستیکی است زیرا برخی از انواع تسمه پلاستیکی از مواد تجزیه ناپذیر ساخته شده‌اند که می‌تواند برای محیط زیست بسیار مضر باشد.

کاربردهای تسمه پلاستیکی

تسمه‌های پلاستیکی دارای کاربردهای زیادی در زمینه انواع بسته بندی مانند بسته بندی مصالح ساختمانی، بسته بندی پالت‌ها، بسته بندی بسته‌ها، بسته بندی جعبه‌ها و… دارد. همچنین از این تسمه‌ها در صنایع مختلف مانند حمل‌ونقل هوایی و زمینی، صنایع دکوراسیون، صنایع دستی و… استفاده‌های زیادی می‌شود.

تفاوت تسمه پلاستیکی با تسمه فلزی

مواد تشکیل دهنده تسمه پلاستیکی با تسمه فلزی، اولین و اصلی‌ترین تفاوت بین این دو تسمه است. تسمه‌های پلاستیکی از پلی پروپیلن ساخته شده است اما مواد تشکیل دهنده تسمه‌های فلزی از پلی اتیلن ترفتالات است. هرکدام از این تسمه‌ها با هدف‌ها، ویژگی‌ها و کاربردهای متفاوتی از همدیگر ساخته شده است و مصرف‌کنندگان بر اساس نیاز و خواسته‌های خود اقدام به خرید می‌کنند.

تسمه‌های پلاستیکی برای بسته بندی کالاهای سبک و نیمه سنگین طراحی و تولید شده؛ در حالی که تسمه‌های فلزی برای بسته بندی کالاهای سنگین مناسب است. در نتیجه، تفاوت هر دو تسمه را می‌توان به مواردی که در ادامه بیان می‌کنیم، در نظر گرفت. این موارد شامل مقاومت کششی، مقاومت در برابر اشعه فرابنفش و تفاومت قیمت می‌شوند.

سخن پایانی

تسمه‌ یک وسیله کاربردی و منحصر به فرد است که دارای انواع مختلفی مانند فلزی، پلاستیکی و… می‌باشد و هرکدام از آن‌ها دارای ویژگی‌ها و کاربردهای متفاوت هستند. در این مقاله درخصوص مزایا و معایب تسمه پلاستیکی با تسمه فلزی پرداخته‌ایم؛ امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. برای سفارش و خرید انواع تمسه پلاستیکی، تسمه فلزی بسته بندی، تسمه کش دستی، تسمه کش شارژی، رول بازکن تسمه، تسمه کش بادی، تسمه کش برقی، تسمه کش فلزی، قطعات دستگاه تسمه کش، گوشه کارتن، سلفون یا فیلم بسته بندی از شرکت ایمن بست آریا با نشان و نماد تجاری تسمه 24 اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *