وبلاگ

استاندارد جهانی در تولید محصولات پلاستیکی

Global-standard-in-the-production-of-plastic-products-min

استاندارد جهانی در تولید محصولات پلاستیکی

به طور کلی، استاندارد پلاستیک نقش بسیار پررنگی در صنایع و محیط زیست دارد. در واقع به همین علت سازمان‌های استانداردسازی، انواع متفاوتی از استانداردهای داخلی و بین‌المللی را برای کنترل کیفیت پلاستیک در صنایع و همچنین کاهش اثرات زیست محیطی آن تدوین کرده‌اند. در این مقاله قصد داریم به آخرین استاندارد جهانی در تولید محصولات پلاستیکی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

استانداردهای جهانی در تولید محصولات پلاستیکی به منظور اطمینان از کیفیت، ایمنی و کارایی این محصولات تدوین شده‌اند. برخی از مهم‌ترین استانداردها عبارتند از:

۱. استاندارد ISO 9001

این استاندارد به سیستم‌های مدیریت کیفیت مربوط می‌شود و به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا فرآیندهای خود را بهینه‌سازی کنند و محصولاتی با کیفیت بالا تولید نمایند.

۲. استاندارد ISO 14001

این استاندارد به مدیریت محیط زیست می‌پردازد و به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا تأثیرات زیست‌محیطی فعالیت‌های خود را کاهش دهند.

 ۳. استاندارد EN 13432

این استاندارد مربوط به محصولات پلاستیکی ضد آب و قابل کمپوست است. هدف آن اطمینان از تجزیه‌پذیری و قابلیت کمپوست شدن محصولات در محیط‌های صنعتی است.

 ۴. استاندارد ASTM D6400

این استاندارد مشابه EN 13432 است و بر روی ارزیابی محصولات پلاستیکی قابل کمپوست در شرایط صنعتی تمرکز دارد.

 ۵. استاندارد REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals)

این قانون اروپایی، اطمینان می‌دهد که مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید محصولات پلاستیکی، ایمن و بی‌خطر هستند.

 ۶. استاندارد FDA

برای محصولات پلاستیکی که در تماس با مواد غذایی استفاده می‌شوند، استانداردهای اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تعیین شده‌اند تا ایمنی و سلامتی مصرف‌کنندگان تضمین شود.

 ۷. استاندارد ISO 7036

این استاندارد به مشخصات فنی و مواد اولیه در پلاستیک‌های حرارتی مربوط می‌شود و کیفیت مواد را تضمین می‌کند.

 

استاندارد جهانی در تولید محصولات پلاستیکی

کمیته فنی ISO/TC 61 (پلاستیک) و کمیته فرعی SC (مواد ترموپلاستیک)، ایزو 10366 را تدوین و ویرایش نموده‌اند. در ویرایش جدید نیز نسخه اول (ISO 10366-1: 1993) را از لحاظ فنی بازنگری و جایگزین کرده‌اند. ISO 10366 از قسمت‌های زیر تحت عنوان کلی استاندارد پلاستیک_ مواد قالب‌گیری و اکستروژن متیل متاکریلات- اکریلونیتریل- بوتادین- استایرن (MABS) تولید شده است:
بخش 1: سیستم تعیین و مبنای مشخصات
بخش 2: تهیه نمونه‌های آزمایشی و تعیین خواص

ISO 10366-1:2002

یک سیستم تعیین برای مواد قالب‌گیری به وجود آورده‌اند که از آن به عنوان مبنایی جهت مشخصات استفاده می‌کنیم. انواع پلاستیک MABS را توسط یک سیستم طبقه‌بندی بر پایه و اساس سطوح مناسب از خصوصیات تعیین‌کننده از همدیگر جدا کرده‌اند.

اساس طبقه‌بندی پلاستیک‌ها چطور است؟

• بریدگی چارچی

• استحکام ضربه‌ای

• دمای نرم شدن ویکات

• سرعت جریان حجم مذاب

• مدول کششی

اطلاعاتی درباره ترکیب، کاربرد مورد نظر و یا روش پردازش، خواص مهم، افزودنی‌ها، رنگ‌ها، پرکننده‌ها و همینطور مواد تقویت‌کننده.

این قسمت از ISO 10366 را برای تمام مواد متیل متاکریلات- اکریلونیتریل- بوتادین- استایرن به وجود آورده‌اند و بخش عظیمی بر پایه کوپلیمرهای استایرن یا (استایرن جایگزین الکل)، اکریلونیتریل و متیل متاکریلات و یک الاستوم فاز پراکنده قابل اجرا می‌باشد. در واقع پلی بوتادین برای مواد MABS آماده را می‌توان برای به کارگیری معمولی به شکل پودر، گرانول یا گلوله، اصلاح نشده یا اصلاح شده از طریق رنگ‌ها، افزودنی‌ها، پرکننده‌ها و … استفاده کرد.

ISO 10366-2:2003

ISO 10366-2:2003 روش‌های آماده‌سازی نمونه‌های آزمایشی و همچنین روش‌های آزمایشی را در تعیین خواص مواد قالب‌گیری و اکستروژن MABS به کار گرفته می‌شود، معلوم می‌کند. این قسمت از استاندارد، الزاماتی را جهت جابه‌جایی مواد آزمایشی و آماده‌سازی مواد آزمایش پیش از قالب‌گیری و نمونه‌ها پیش از آزمایش ارائه کرده است. همچنین رویه‌ها و شرایط آماده سازی نمونه‌های آزمایشی و روش‌های آزمایشی اندازه‌گیری خواص موادی که این نمونه‌ها از آن‌ها ساخته شده‌اند را آورده است.

در واقع این استاندارد پلاستیک خواص و روش‌های آزمایشی که برای توصیف مواد قالب‌گیری و اکستروژن MABS مناسب و ضروری می‌باشند، فهرست کرده و خاصیت‌ها از بین روش‌های آزمایشی عمومی در ISO 10350 برگزیده شده‌اند. همچنین توجه داشته باشید که بقیه روش‌های آزمایشی که برای این مواد قالب‌گیری و اکستروژن بسیار کاربرد دارند یا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشند نیز در این قسمت از ISO 10366 گنجانده شده است.

استاندارد جهانی در تولید محصولات پلاستیکی

فقط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مرجع رسمی کشور است که وظیفه تدوین و انتشار استانداردهای ملی ایران را برعهده دارد. سازمان ملی استاندارد ایران از اعضای سازمان بین‌المللی استاندارد ISO به حساب می‌آید.

استاندارد 7607 (پلاستیک‌ها- سامانه‌های لوله‌گذاری- لوله‌های پلی‌اتیلن_ ویژگی‌ها)

موسسه استاندارد ایران برای اولین بار در سال 1383 استاندارد 7607 را تدوین نمود و بر اساس پیشنهادهای رسیده و بررسی‌های سازمان ملی استاندارد ایران و همینطور قبول کمیسیون‌ها مربوط مورد بازنگری قرار داد و در نهایت در سال 1993 آن را تصویب نمود. سازمان ملی استاندارد ایران، استانداردهای خود را جهت حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت‌های ملی و جهانی در حیطه علوم و صنایع در مواقع نیاز آپدیت می‌نماید و هر پیشنهادی برای اصلاح و تکمیل این استانداردها در کمیسیون فنی مربوط بررسی می‌شوند.

استاندارهای عمومی

• ISO 9001: 2015 استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت کیفیت

• ISO 14001: 2015 استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت زیست محیطی

• ISO 45001: 2018 استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی

• HSE-MS استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت ایمین، بهداشت، محیط زیست

• ISO 10002: 2018 استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت سیستم شکایت مشتریان

• ISO 10004: 2018 استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت رضایت‌مندی مشتریان

• ISO 10006: 2017 استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان

• CRM استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت ارتباط با مشتریان

• 5S پنج اصل ساماندهی بهبود محیط کار (مدیریت آراستگی سازمان)

اطلاعیه سازمان ملی استاندارد ایران (به کارگیری از محصولات پلاستیکی شفاف)
به طور کلی دفتر روابط عمومی و ارتباطات جهانی، با توجه به اهمیت بسته‌بندی مواد غذایی و استاندارد محصولات پلاستیکی نظیر آب آشامیدنی، آب معدنی، فرآورده‌های لبنی، روغن، آبلیمو و سایر محصولات پلاستیکی در ظروف مختلف مانند ظروف پلاستیکی شفاف به اسم پلی‌اتیلن ترفتلات (PET).، از تمام افراد درخواست کرده است که به نکاتی که در متن زیر اشاره می‌کنیم، توجه کنند:

• در زمان خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده، به شرایط نگهداری نوشته شده بر روی برچسب محصول حتما دقت نمایید. مانند حفظ کیفیت مواد غذایی بسته‌بندی شده در این ظروف با رعایت شرایط نگهداری نوشته شده بر روی بر چسب محصول امکان‌پذیر می‌باشد.

• مواد غذایی بسته‌بندی شده را در محل خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری کنید و همچنین از گذاشتن این مواد غذایی بیرون از مغازه، کنار پیاده‌رو‌ها و همینطور زیر آفتاب پرهیز کنید.

• آب آشامیدنی و آب معدنی بسته‌بندی شده به هیچ عنوان نباید در دمای فریزر (دمای زیر صفر درجه) گذاشت، پس از یخ‌زدگی آب در این ظرف‌ها پرهیز کنید.

• از خریدن آب لیمو ترش که در ظرف‌های رنگی بسته‌بندی باشند پرهیز نمایید؛ زیرا عرضه در ظرف‌های رنگی ممنوع است.

• اگر در نشانه‌گذاری محصول عبارت نگهداری در یخچال درج شده باشد؛ بایستی از خرید و مصرف محصولاتی که در یخچال نگهداری نشده باشند، حتما خودداری کنید.

خرید مواد غذایی بسته‌بندی شده در ظروف پلاستیکی

بر اساس گزارش استاندارد جهانی در تولید محصولات پلاستیکی، در هنگام خرید محصولات پلاستیکی به موارد زیر دقت کنید:
تاریخ تولید و انقضای محصولات را حتما چک کنید، نحوه نگهداری بیان شده بر روی محصول را بخوانید، از عدم نشت و باز نبودن درب محصول مطمئن شوید، حتما وجود علامت استاندارد ایران را بر روی محصول چک کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی آخرین استاندارد جهانی در تولید محصولات پلاستیکی پرداختیم و متوجه شدید که استانداردها بر اساس عامل‌های گوناگونی اعم از حوزه کاربرد، سطح پوشش و همچنین نحوه تدوین به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. از شما ممنونیم که تا انتهای این بلاگ همراه ما بودید.

 برای سفارش و خرید انواع تمسه پلاستیکی، تسمه فلزی بسته بندی، تسمه کش دستی، تسمه کش شارژی، رول بازکن تسمه، تسمه کش بادی، تسمه کش برقی، تسمه کش فلزی، قطعات دستگاه تسمه کش، گوشه کارتن، سلفون یا فیلم بسته بندی از شرکت ایمن بست آریا با نشان و نماد تجاری تسمه 24 اقدام نمایید.

 

 

منوی دسته‌های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
سبد خرید