مقالات

انواع روش های تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی

Types of methods for detecting the quality of plastic products-min

انواع روش های تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی

کیفیت محصولات پلاستیکی اهمیت زیادی دارد. روش‌های تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی از مواردی می‌باشد که در زمان خرید بایستی به آن توجه شود. امروزه محصولات پلاستیکی کاربردی‌ترین محصولات و لوازم آشپزخانه محسوب می‌شوند. در واقع آشنایی با نحوه تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی باعث می‌شود انتخاب بهتر و خرید خوبی داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم به انواع روش‌ های تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی بپردازیم؛ لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

انواع روش‌ های تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی

برای تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی نیز می‌توانید از روش‌هایی که در متن زیر اشاره می‌کنیم، بهره ببرید:

• بوی پلاستیک: بوی پلاستیک می‌تواند یکی از روش‌های تشخیص کیفیت مواد اولیه آن باشد. به گونه‌ای که اگر پلاستیک بوی بدی داشته باشد نشان‌دهنده عدم کیفیت مواد اولیه و نامرغوب بودن آن است. در حقیقت در تهیه آن از پلاستیک کهنه به کارگرفته شده که برای سلامتی بسیار ضرر دارد.

• ضخامت پلاستیک: ضخامت ظرف‌ها از اهمیت زیادی برخوردار هستند به نحوی که هر چقدر نازک‌تر باشد و رگه ناخالصی در آن دیده شود، پلاستیک نامرغوب می‌باشد و بهتر است از خرید آن صرف‌نظر نمایید و به سراغ اجناس باکیفیت‌تر بروید.

• رنگ پلاستیک: رنگ پلاستیک از روش‌های دیگر تشخیص کیفیت محصولات پلاستیک محسوب می‌شوند، به طوری که هر چقدر رنگ پلاستیک شفاف‌تر باشد و رگه‌های مختلفی به چشم نخورد مرغوب می‌باشد. البته بهتر است بدانید که رنگ کدر و تیره در کنار ضخامت کم ‌نشان از نامرغوب بودن آن است.

سه روشی که در متن فوق بیان کردیم از ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین انواع روش های تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی اصل از تقلبی می‌باشند که همیشه مصرف‌کنندگان در خریدهای خودشان بایستی به آن توجه کنند. بعضی برندهای نامعتبر وجود دارند که لوازم پلاستیک نامعتبر تولید و عرضه می‌نمایند. دانستن این موارد نیز می‌تواند در خرید باکیفیت به شما عزیزان کمک کند. البته بهتر است در جریان باشید که تولیدات داخلی باتوجه به کیفیت بالای مواد اولیه که در اختیار دارند، توانسته‌اند محصولات پلاستیکی باکیفیتی را تولید و عرضه و همچنین نیاز مشتریان را تامین کنند.

محصولات پلاستیکی از چه موادی تشکیل شده‌اند؟

به طور معمول یک آمیزه پلاستیکی از اجزایی که در متن زیر بیان شده تشکیل می‌شود:

1. پلیمر پایه که مهم‌ترین جزء آن قطعه می‌باشد.
2. پرکننده‌ها
3. نرم‌کننده در صورت امکان

مهم‌ترین بخش یک آمیزه، پلیمر پایه‌ی آن است؛ بنابراین اگر شناسایی جنس و نوع صحیح انجام گردد با اهمیت‌ترین قسمت فرآیند با موفقیت صورت پذیرفته است و اما در غیر این صورت اگر فقط افزودنی‌های آمیزه درست شناسایی شده باشند، گزارش کار گمراه‌کننده و بی‌ارزش خواهد بود. پس شناسایی کیفی قطعات پلاستیکی پرمصرف عبارت است از معلوم کردن جنس اجزاء اصلی شرکت‌کننده در آمیزه (فرمولاسیون) آن قطعه، که به طور معمول جنس پلیمر پایه آن معلوم و مشخص می‌شود (صرف نظر از مقدار آن در آمیزه).

انواع پلاستیک

همانطور که می‌دانید امروزه پلاستیک به عنوان یک جزء مهم در زندگی روزه‌مره ما نقش زیادی دارد؛ اما بعضی از انواع پلاستیک امکان دارد برای سلامتی ما مضر باشند. در این قسمت به تفصیل به انواع متفاوت پلاستیک می‌پردازیم و همچنین نکات مهمی را برای تشخیص پلاستیک‌های ایمن و ناسالم معرفی‌ می‌کنیم.

• پلی‌اتیلن (PE)

پلاستیکی با ساختار چگال که در ظرف‌های آشپزخانه، بطری‌ها و لوله‌ها کاربرد دارند.

• پلی‌پروپلین (PP)

در برابر حرارت و شکستگی مقاوم هستند و برای بسته‌بندی مواد غذایی و ظروف‌ تحت فشار به‌کار گرفته می‌شود.

• پلی‌وینیل کلراید (PVC)

در برابر اسیدها و بازها مقاوم هستند و در لوله کشی و همینطور صنعت ساختمان استفاده می‌شوند.

• پلی‌اتر‌فلوئورواستیل (PTFE)

این نوع پلاستیک به نام تفلون معروف است که برای پوشش ظروف‌ ضدچسب و مراقبت از سطوح استفاده می‌شود.

• پلی‌اتر‌ترفتالات (PET)

بسیار سبک و شفاف می‌باشند و برای بطری‌های آب، نوشیدنی و بسته‌بندی‌های مواد غذایی نیز استفاده می‌شود.
در واقع هر نوع پلاستیک شامل خصوصیات ویژه‌ای است که بایستی مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین خواندن نمادها و برچسب‌ها در محصولات پلاستیکی به تشخیص انواع پلاستیک‌ها کمک می‌کند.

تاثیر به‌کارگیری از پلاستیک‌های ناسالم بر سلامت انسان

در متن زیر به برخی از تاثیرات استفاده از پلاستیک‌های ناسالم اشاره خواهیم کرد:

اختلالات هورمونی: مواد شیمیایی مضر نظیر BPA که در بعضی از پلاستیک‌ها وجود دارند، می‌توانند به اختلالات هورمونی و همچنین تغییرات در فعالیت ژن‌ها منجر شوند.

مشکلات تولید مثل: بعضی از مطاالعات نشان می‌دهند که مواد شیمیایی موجود در پلاستیک‌ها نیز می‌توانند بر روی تولید مثل تاثیرگذار باشند و همینطور مشکلاتی در زمینه باروری و تولید اسپرم ایجاد نمایند.

آثار بر سلامت روانی: تحقیقات نشان داده‌اند که بعضی مواد شیمیایی در پلاستیک‌ها امکان دارد به افسردگی، استرس و اضطراب و مشکلات روانی دیگری مربوط به سلامت روانی منجر شوند.

مشکل در هضم: در صورت به کارگیری از ظرف‌های پلاستیکی ناسالم، امکان دارد مواد مضر به مواد غذایی انتقال ‌یابد و مشکل در هضم ایجاد کنند.
آسیب به پوست و چشم: بعضی از پلاستیک‌ها می‌توانند با تماس با پوست یا چشم آسیب‌ها و مشکلات جدی ایجاد کنند.

پرکاربردترین ظروف پلاستیکی

بطری‌های پلاستیکی:

از بطری‌های پلاستیکی برای بسته‌‌بندی آب، نوشابه‌ها، آب میوه، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و بقیه نوشیدنی‌ها به کار گرفته می‌شود.

ظروف پلاستیکی:

از ظرف‌های پلاستیکی جهت بسته‌بندی مواد غذایی نظیر سس، سالاد، ماست و همچنین سس‌ها استفاده می‌کنند.

کیسه‌های پلاستیکی:

از این کیسه‌ها هم برای بسته‌بندی مواد غذایی اعم از میوه‌ها، سبزیجات، غلات و نان استفاده می‌کنند.

ظروف پلاستیکی بک‌بار مصرف:

از این ظروف برای بسته‌بندی غذاهای آماده و بقیه محصولات استفاده می‎‌شوند.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی انواع روش های تشخیص کیفیت محصولات پلاستیکی پرداختیم. از این رو از شما تشکر می‌کنیم که تا انتهای این بلاگ همراه ما بودید. برای اطلاعات بیشتر نیز می‌توانید از طریق همین سایت (تسمه 24) به راحتی اقدام کنید. برای سفارش و خرید انواع تمسه پلاستیکی، تسمه فلزی بسته بندی، تسمه کش دستی، تسمه کش شارژی، رول بازکن تسمه، تسمه کش بادی، تسمه کش برقی، تسمه کش فلزی، قطعات دستگاه تسمه کش، گوشه کارتن، سلفون یا فیلم بسته بندی از شرکت ایمن بست آریا با نشان و نماد تجاری تسمه 24 اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *